S304: Het is Uit!

De “Het is uit” brief van haar eerste ‘verkering’ had dochter Ilse al jaren geleden teruggevonden. Maar deze week kwam ze enthousiast vertellen dat ze aantekeningen over het begin van deze verkering had teruggevonden in een notitieboekje. Ze leest voor. Het is Basisschool Groep 6, Ilse is tien jaar oud.   

 

ik was echt al heel lang op hem, al vanaf groep 5 en ik zit nu halfe wege groep 6. ik durfte het niet aan hem te vragen voor verkering. opeens moest het er uit. ik maakte een briefje voor hem. ik durfte het niet zelf te geven, dus ik vroeg aan meike me tweling zus of ze het wou geven. ze zij ja, ze wist ondertusse wel dat ik hem aardig vond. oja, hij zit in me klas en meike ook. ik zei dat ze het morge moest geven maar ze was het vergeten dus ik gaf het briefje aan eva me best vriendin. ik dacht ik kan er wel vertrouwen en dat was ook zo. ze gaf het aan hem. het briefje zag er zo uit.

-------------------------

ik vind je heel aardig echt al heel lang. wil je verkering, zech het. kan je nog een keer spelen

X X X  Ilse

P.S. ik durfte het nooit te vertellen

-------------------------

toen schreef hij trug. het was allemaal onder schooltijd. hij gaf het aan eva en die aan mij. Het zach er zo uit.

 

-------------------------

Ilse

Het antwoord is ja ! ! ! ! ! !

ik durfte het ook niet te zegge en ik vind je al heel lang lief

X X X  ♂

-------------------------

 

ik was toen blij. ik maakte toen nog een klein cadotje voor hem, zelf gebakke koekjes. ik heb het nog niet gegeven, dat doe ik morge. en het word nog heel leuk.

 

**********

Maar er kwam jaren later een eind aan de verkering middels een brief om in te lijsten.

 

-------------------------

Lieve Ilse

Ik heb al een tijdje het idee dat het niet meer serieus is tussen ons. We doen niks bijzonders en gaan zeker nu we op de middelbare zitten minder met elkaar om. Dit idee heb ik al best lang en misschien weet je nog in groep 8 toen iemand zei dat ik het wilde uitmaken maar ik alles ontkende. Ik loog! Eigenlijk wilde ik het dus al veel eerder uitmaken maar ik durfde niet.

Ik ben al heel lang een goed moment aan het zoeken en nu heb ik het gevonden. Vandaag is het 18 augustus. Misschien weet je het nog, maar op 18 februari kregen we verkering. Dus na precies 2½ jaar stopt het.

 

“Het is Uit”

 

Ik hoop dat je niet teleurgesteld bent en we blijven natuurlijk nog heel lang supergoede vrienden!

 

Liefs,  ♂

-------------------------

 

In de rechterbenedenhoek staat nog gekrabbeld: ‘Deze brief is echt’ (met paraaf).

 

Gepost: 19 September 2021